GÉMKAPOCS

KESZTHELYI TÁRSASJÁTÉKOS KLUB A GOLDMARKBAN

Belemerültem a játékfejlesztésbe

2014. április 25. |

Részben azért, mert a Piatnik és a Játékos Emberek Magazinja a dupla jubileum tiszteletére kiírt egy játékfejlesztői versenyt. Úgyhogy csinosítgatom ezerrel az egyik családi játékomat, hogy beküldjem a pályázatra. Fogalmam sincs, milyen a mezőny, de hátha… A győztes játék még ezév ősszel megjelenik.

Közben gőzerővel dolgozok két másik játékon is. Az egyik egy politikai társas, ha már így választások után vagyunk. Nagy volt a kísértés, hogy csináljak egy olyan Hungaropoly-hoz hasonló játékot, amivel a fényre sötétedő kislány játszott az apukájával (aki nem ismeri, feltétlenül kattintson ide!) – de végül egy összetett, igazi gémer játék lett belőle. Szerencsére.

A harmadik játékommal pedig meg fogom dönteni a Dominion rekordját. Az ugyanis többek között arról híres, hogy az alapjáték 500 kártyájával több mint 3 millió kezdőfelállást lehet kikombinálni. Én viszont olyan mechanikát találtam ki, amivel 77,5 milliárd (!) különböző játékverziót játszhatunk – ráadásul alig 40 lap segítségével. Persze azt azért hozzá kell tennem, hogy ennek a játéknak a fejlesztésével még nagyon sok munka lesz. Azt hiszem, sikerült egy összetett és sokszínű, de mégsem túlbonyolított szabályrendszerű, igazi gémer játékot megalkotni, több teljesen új és egyedi játékmechanikával – és ez nagyon izgalmas! Készül a prototípus, és reményeim szerint nyár elején mehet a projekt a Kickstarter-re.

Úgyhogy belemerültem a játéktervezésbe. A klubban pedig majd teszteljük a játékokat, ha van kedvetek segíteni. Mert hamarosan végre elindul a GÉMKAPOCS a Goldmarkban, havi három rendszeres klubalkalommal, de tervezünk versenyeket, előadásokat, bemutató napokat is. Ha szeretnél Te is játékos emberré válni, feltétlenül gyere el! Várunk!

Hozzászólás