GÉMKAPOCS

KESZTHELYI TÁRSASJÁTÉKOS KLUB A GOLDMARKBAN

Gyere játszani!

“Semmi nem árul el többet valakinek a jelleméről,
mint az, ahogyan játszik.”

Lev Tolsztoj

MINDEN SZOMBATON 17 ÓRÁTÓL!

Helyszín: Goldmark Károly Művelődési Központ
Térkép

Sokan azt gondolják, a társasjátékozás gyerekes dolog. Pedig nem. Nem csak.

Sokan azt gondolják, a Gazdálkodj okosan a társasjátékos világ csúcsa. Pedig nem. Van élet azon túl is – nem is akármilyen!

Sokan azt gondolják, nem érnek rá játszani. Pedig muszáj néha kiszállni a mókuskerékből, és valami olyat csinálni, amitől nagyon elszoktunk: másokkal közösen jól érezni magunkat.

Társasozni jó, mert játszani jó! Mert felnőttként is nagy szükségünk van az értelmes, tartalmas kikapcsolódásra, amely nem kifacsar, hanem feltölt, amely szórakoztat, felüdít, kikapcsol a hétköznapokból.

Társasozni jó, mert a közös játék közösséget teremt. A televízió magányos szórakozás, a számítógép vagy az online játékok csak virtuális kapcsolatokat adnak – a társasozás viszont valóságos dolog. Hús-vér emberek ülnek velünk szemben, akikkel együtt játszunk, együtt nevetünk, és miközben jól szórakozunk, új barátokra tehetünk szert. Valódi és tartalmas kapcsolatokra – amelyekből valljuk be, manapság igencsak szűkében vagyunk.

Társasozni jó, mert tanulni és gondolkodni jó. A legtöbb felnőtt ember a napi taposómalomban ezektől is elszokik. Minden új társasjáték új kihívást jelent – különböző szabályok alapján különböző készségeink edződnek és fejlődnek, a logikai vagy stratégiai gondolkodástól kezdve a lényeglátáson, a reakcióképességen, a problémamegoldáson, a kreativitáson, a kommunikációs készségeken túl akár a másokkal való kooperációig vagy a fantáziánk (újbóli) felfedezéséig.

Ha még nem játszottál “komolyabb” társasokkal – gyere el és próbáld ki!

Ha játszanál, de nincs kivel – gyere el, és itt társakra találsz!

Ha játszanál, de nincs játékod, vagy ami van, azt már meguntad – gyere el, mert nekünk van sok, és egyre több lesz!

Ha értelmes és tartalmas szabadidős programra és jó társaságra vágysz – gyere el! Szinte biztos, hogy “megfertőzünk” a társasjátékozás szeretetével!

A klub bemutatása

A GÉMKAPOCS elnevezés arra utal, hogy a közös játék (a “gém”) összekapcsol bennünket. Mert az egymással játszani tudó és szerető emberek már közösséget alkotnak – olyan tartalmas közösséget, amilyenből a mai rohanó és elidegenedő világunkban sajnos egyre kevesebb marad. A társas klub tagsága nem intézményesített vagy formális tagság. Nem kell regisztrálni, sem tagdíjat fizetni, és az alkalmak is ingyenesek. Az egész csak arról szól, hogy együtt játszunk, és közben jól érezzük magunkat. Ha szeretnél játszani, és szeretnél a keszthelyi játékos emberek közösségébe tartozni – szeretettel és örömmel várunk egy kötetlen, barátságos és nyitott közösségbe.

Néhány hasznos tudnivaló

A klubot elsősorban felnőtteknek indítottuk el, a játékaink is inkább a felnőtt korosztályt célozzák meg, de természetesen szívesen várunk fiatalabbakat is. Ha valamiféle általános irányelvet kellene mondani, akkor az ajánlott alsó korhatár a 16. év. A gyerekekről alább…

Általában tegezzük egymást, és mivel a játékok során rengeteget beszélgetünk is egymással, a klubban új barátokra is szert tehetsz.

Nagy segítség nekünk a szervezésben, ha bejelentkezel arra a klubalkalomra, amelyre szeretnél eljönni, hogy fel tudjunk  készülni társasokkal és játékvezetőkkel! A részvételi szándékot a hozzászólásoknál vagy a facebook oldalunkon lehet jelezni, egyszerűen csak írd meg, hogy számíthatunk rád, ha többen jöttök, akkor az hány főt jelent, és ha szeretnéd valamelyik játékot kipróbálni, akkor mely játékokat hozzuk el. De ez természetesen nem feltétele a részvételnek.

A társasklub nem csak a keszthelyieket várja, hanem azokat is, akik csak a szabadságukat, pihenésüket töltik a városunkban.

Gyerekek…

Amennyiben általános iskolás vagy akár még kisebb korú gyermekkel szeretnél jönni, tudunk biztosítani nekik gyermek és oktató társasokat, illetve játékvezetőt, aki foglalkozik velük, míg a szülők a felnőttekkel társasoznak. Ha ilyesmit tervezel, kérjük ezt is jelezd a klubalkalom hozzászólásainál, hogy gyerektársasokkal is tudjunk készülni, mivel nem minden játékot viszünk el a Goldmarkba!

Étel-ital…

A klubalkalomra lehet hozni innivalót és rágcsálnivalót is. Ezeket beadjuk a közösbe, és egy külön kis “büféasztal” áll a játékosok rendelkezésére. Biztosítunk poharat, tálkát, ezeket nem kell hozni. Arra kérünk mindenkit, hogy az ennivalót – különösen olajos chips-féléket – ne vigyétek a játékasztalokhoz. A poharakat se vigyünk a játékok közelébe, hogy véletlenül se borítsunk rá semmit egyetlen játékra se. Mivel a társasjátékok komoly értéket képviselnek, és a tulajdonosaiknak is fontosak, szeretnénk nagyon vigyázni rájuk, ilyen módon is. Köszönjük ebben a megértéseteket. Az este folyamán van lehetőség ételt rendelni, ami kiszállítanak a művelődési központba.

További információk:

profil

Szűcs Sándor (boresit) klubvezető
Email: gemkapocs@keszthelyonline.hu

Ha klubalkalmakon kívül, más napokon (is) lenne kedved társasozni, bátran keress emailben vagy a facebookon, és megbeszéljük :-)

Minden további kérdéshez, kéréshez, észrevételhez
használhatjátok ezt az űrlapot is:

Ellenőrzőő kód:
3 + 11 =