GÉMKAPOCS

KESZTHELYI TÁRSASJÁTÉKOS KLUB A GOLDMARKBAN

Ejha, megnyertem!

2014. december 14. |

Tavasszal beszámoltam arról, hogy a JEM Magazin és a Piatnik kiírt egy játéktervezői pályázatot leendő magyar társasjáték szerzők számára. Azért is volt nagy dolog ez, mert a Piatnik nemigen jelentet meg magyar szerzőtől játékot – ez a magyar társasjátékos kultúra történetében is egy nagy mérföldkő.

A leadási határidő utolsó napján adtuk postára a Hörcsölde című játékom prototípusát, és akkor még nem is gondoltam arra, hogy esélyem lehetne. Úgy voltam vele, hogy legalább gyűjtök némi tapasztalatot a játéktervezéssel kapcsolatban. Amikor azonban értesítettek, hogy a játékom bekerült a legjobb nyolc közé, akkor megfordult a világ, onnantól kezdve szinte biztos voltam benne, hogy nyerni fogok. A játék lényege egy olyan lépésmechanika, amiről azt gondoltam, hogy már biztos létezik ehhez hasonló – de a győzelem azt (is) mutatja, hogy sikerült valami olyasmit kitalálnom, ami pofonegyszerű és mégis nagyszerű. A téma pedig pont ráillett a pályázati kiírásra, mivel most elsősorban családi játékot szeretett volna kiadni a Piatnik, és a harcias kis hörcsögök háborúskodása egymással tematikusan is elősegítette a győzelmet.

Szóval óriási megtiszteltetés, és még nagyobb lehetőség – a Hörcsölde megnyerte a Piatnik játéktervezői versenyét. Persze az igazi munka csak most kezdődik, a grafikai tervezés, tesztelés, kiadás – de mindez azt jelenti, hogy  2015-ben megjelenik az első társasjátékom.

Ez fantasztikus!

A Hörcsöldéről szeretnék majd online fejlesztési naplót vezetni, hátha ez segítség lesz más játékfejlesztőknek is – úgyhogy a sztori hamarosan folytatódik. Addig is találkozzunk a klubban!

A pályázatról és a győzelemről szóló cikk az alul letölthető JEM Magazin decemberi számában olvasható!

Hozzászólás