GÉMKAPOCS

KESZTHELYI TÁRSASJÁTÉKOS KLUB A GOLDMARKBAN

Júniusi klubélet

2014. június 29. |

Túl vagyunk az első hónapon, és örömmel jelenthetjük, beindult a társasjátékos klubélet Keszthelyen. Mindhárom alkalmunkat megtartottuk, több új játékossal és sok új játékkal ismerkedve meg – nem beszélve a hivatalos klubestéken kívüli baráti társasozásokról, amikből szinte minden hétre kijutott bónuszként egy-egy tartalmasabb darab.

Kedvcsinálóként íme a játékok, amik ebben a hónapban előkerültek:

Az első klubalkalom nagy játéka a Rettegés Arkhamban horror kalandjáték volt, amely a társaság egyik felének ki is töltötte a teljes estéjét. Nyolcan küzdöttünk az Arkham városát elözönlő szörnyek ellen, és egy több mint négy órás epikus csatában végül sikerült lezárni minden dimenziókaput. Ez egy kooperatív játék, amiben együtt küzdünk a játék ellen, és bár az ismerkedés jegyében néhány szabályon könnyítettünk, még így sem volt egyszerű a dolgunk.

A másik teremben közben a Galaxis roncsderbi került elő, és az ottani asztaltársaság előbb összeépítette, majd szisztematikusan leamortizálta a saját űrhajóit a győzelemért való versengés során.

A második klubest nagy kedvence a Lords of Waterdeep társasjáték lett, amihez a második menetben már a kiegészítő doboz is előkerült. A játékkal Gábor, egy Badacsonyban nyaraló játékostársunk ismertetett meg bennünket, akivel mi privátban már eltöltöttünk egy tartalmas vízmélyi estét a klub előtti héten. A másik asztalon közben egy kiegészítővel felturbózott Agricola parti zajlott, és érdekes volt megállapítani, hogy ennek a két játéknak a játékideje szinte pontosan megegyezik – talán a játékok mechanikájában lévő hasonlóságok miatt is.

A két nagyobb lélegzetvételű játék mellett volt még egy harmadik asztaltársaság is, ahol először az Ubongo került elő, majd amikor Eszterem átült a waterdeepes asztalhoz, egy kétszemélyes YINSH parti is lezajlott. Mivel Hajninak el kellett mennie, végül Réka is csatlakozott a vízmélység urainak vetélkedéséhez.

Az Agricola után mi kicsomagoltuk az Alhambrát, amihez három kiegészítő dobozt is vittünk az estre, és egymás után két partit is lejátszottunk a bővítményekkel már alapos játékidővel rendelkező palotaépítős gémből, és este tíz körül Tamásék úgy keltek fel az asztaltól, hogy ebből a játékból bizony nekik is kell egy otthonra.

A hónap elején megtartottuk a gyerektársas klubot is, amin az Ubongo, a Zooloretto, a Ligretto,  Panic Lab és a Carcassonne is előkerült.

Ha van kedved játszani, csatlakozz hozzánk!

Megismerheted a modern társasjátékos kultúra olyan formáját, ami eddig talán teljesen ismeretlen számodra, új barátokra tehetsz szert, és igazán tartalmas, minőségi kikapcsolódásban lehet részed, ráadásul teljesen ingyenesen.

Júliusban is várunk a Goldmark Károly Művelődési Központban, gyermektársas alkalomra a hónap első szombat délelőttjén, a felnőtteket pedig a második és negyedik szombaton, tehát július 12-én és 26-án délután 4 órától.

Néhány fénykép a júniusi klubalkalmainkról

Hozzászólás