GÉMKAPOCS

KESZTHELYI TÁRSASJÁTÉKOS KLUB A GOLDMARKBAN

Keltis – a (fa)kövek útja

2014. április 15. |

SZUBJEKTÍV

A keltis egy absztrakt stratégiai játék – őszintén szólva ez a műfaj engem nemigen fog meg. A Keltis azonban igen. Ki tudja, miért, talán a nagyon igényes kivitelezés, a kelta szimbólumok vagy csak a kombinációs-stratégiázós játékmenet miatt (amiben jó vagyok :-). Mindenesetre nálunk a Keltis házikedvenc a könnyed családi játékok között.

A JÁTÉK LÉNYEGE

Adott egy nagy pakli számozott kártya, öt színes szimbólummal. Ebből kapunk a kezünkbe fejenként nyolcat. A kezünkben lévő lapokból minden körben egyet leteszünk, színsorokat építgetve. Amikor letettünk egyet, az adott színű útvonalon lépünk egyet előre a táblán is. A számsorokat kezdhetjük bármelyik irányból, de a lerakott lapok elé és közé már nem tehetünk. Ha nem tudunk vagy nem akarunk lépni, körönként egy-egy lapot eldobhatunk, és húzhatunk helyette vagy a pakliból, vagy a mások által eldobott lapok közül színenként a legfelsőket.

A játék lényege, hogy a kártyasorainknak elegendő hosszúságúaknak kell lennie ahhoz, hogy ne mínusz, hanem plusz pontokat kapjunk kértük. Ezt egészítik ki a kövek útján felszedegethető kívánságkövek, illetve a haladást segítő bónusz lapocskák.

VÁLTOZATOK

A játéknak van két német kiadású, eltérő táblákat és néhány speciális kártyalapot tartalmazó változata, illetve megjelent belőle egy kártyaverzió is – ez utóbbi nekünk a feleségemmel az egyik kedvenc kártyajátékunk.

SZABÁLYOK ÉS JÁTÉKISMERTETŐK

KINEK AJÁNLJUK?

Mivel egyszerű és könnyű játék, családoknak, fiataloknak és időseknek – egyszóval bárkinek és mindenkinek.

A KLUBUNKBAN JELENLEG ELÉRHETŐ

  • Dobozos játék (1)
  • Kártyajáték (1)

KÉPMUTATÁS

És neked hogy tetszik a játék? Írd meg a hozzászólásoknál!

Hozzászólás