GÉMKAPOCS

KESZTHELYI TÁRSASJÁTÉKOS KLUB A GOLDMARKBAN

Társasjáték cunami

2014. augusztus 12. |

Az első tizenhét

Azzal kezdődött, hogy egy kósza ötlettől vezérelve feldobtam egy felajánlást az egyik fórumra, hogy honlapot készítek akár társasjátékokért cserébe is. Leírtam, hogy nemrég indult a keszthelyi társasjátékos klub, és főleg emiatt gyűjtögetnék játékokat, csak hát készpénzzel már nem győzőm a beszerzéseket. Igazság szerint nem gondoltam, hogy lesz rá jelentkező, csak amolyan próba-szerencse alapon írtam – pár napon belül azonban hárman is visszajeleztek a hirdetésemre.

A legelső levél Kecskemétről érkezett, ráadásul nagyon meglepő tartalommal. Krozsa kolléga írt, hogy neki tulajdonképpen nincs szüksége honlapra, viszont szívesen felajánl társasjátékokat a keszthelyi klub számára. Ingyen. Az elképedésemet pedig azzal tetézte be, hogy megadta a BGG profilját, hogy válogassam ki a játékai közül, ami kellene, aztán meglátja, miről tud ingyen lemondani. A képen látszik az eredmény – végül 17 játékot kaptunk.

A sztori betetőzése az volt, hogy leugrottunk Kapolcsra, a Művészetek Völgyébe, a MATE társasjátékos udvarába ismerkedni és játszani kicsit, és ott összeismerkedtünk többek között Gyimével is. Meséltünk neki a keszthelyi klubról, és hogy milyen elképesztő felajánlást kaptunk egy kecskeméti játékos kollégától, mire kiderült, hogy ők jó barátok, és a csomagban voltaképpen Gyime játékaiból is van néhány, amit Krozsára bízott.

Egyszóval, kedves Karcsi, András – köszönjük szépen a játékokat!

A második nyolc

A fórumos felajánlásom második elfogadója Péter, a Vagabund Kiadó tulajdonosa volt, aki maga is játékszerző, a Gyümi elnevezésű kártyajátéka épp a napokban jelent meg a Compaya terjesztésében. A megrendelt honlap már gyakorlatilag készen is van, az utolsó finomításokat végezzük rajta, és már csak a tartalmi ismertetők feltöltése van hátra a könyvek adatlapjaira. Péter felajánlása 80.000 Ft értékű társasjáték csomag volt a honlapért. Felvettem a kapcsolatot a Gémklubbal, akik olyan nagylelkűek voltak, hogy közel 20%-os kedvezményt adtak a klubunk rendeléseire, és így listaáron majdnem 100.000 Ft-ért tudtunk játékot rendelni úgy, hogy a végösszeg a felajánlott kereten belül maradt. Úgyhogy nem csak a támogatónknak, de a Gémklubnak is köszönetet mondunk, ezúton is.

Ez a második nagy játékcsomag az igazi gémer válogatás – a képeken láthatjátok, milyen játékok érkeztek.

Kedves Péter, neked is köszönjük a támogatást, és sok sikert kívánunk a Gyümi, valamint a hamarosan megjelenő másik két játékod, a Qwixx és a Bumm! debütálásához is!

Végezetül pedig kedves keszthelyi barátaink: gyertek játszani a klubba, mert rengeteg új játék várja, hogy kipróbáljátok!

Hozzászólás